Ημερίδα Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών ΕΜΠ

Το Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Κατασκευή και δοκιμές δυναμικής απόκρισης Πεζογέφυρας Φλοίσβου” στις 21/4/2021.

Λεπτομέρειες για την συμμετοχή και το πρόγραμμα εδώ.

8ο Διεθνές Συνέδριο στη Διαχείριση, τη Μηχανική, τον Σχεδιασμό και την Οικονομική του Περιβάλλοντος

Ο Τομέας Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ και η Ένωση Οικοτοξικολογίας και Περιβαλλοντικής Ασφάλειας (SECOTOX) διοργανώνουν από κοινού Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία και με άλλους φορείς. Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων διαφορετικών ομάδων της επιστημονικής κοινότητας για τα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής επιστήμης, της μηχανικής και της διαχείρισης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 20 – 24 Ιουλίου 2021.

Προθεσμία για την υποβολή περιλήψεων: 10/4/2021. Για περισσότερα σχετικά με τις προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λοιπές πληροφορίες στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://cemepe8.civil.auth.gr/

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Φοιτητών 2021

Το ΕΙΠΑΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό φοιτητών με θέμα «Αναβάθμιση κτιρίου γεωργικών αποθηκών με σκοπό το σχεδιασμό κόμβου φιλοξενίας νεοφυών επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου». Στόχος του διαγωνισμού είναι η εξοικείωση των νέων μηχανικών με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου, (passive house) που αποτελεί τον βέλτιστο τρόπο δόμησης και ριζικής αναβάθμισης κτιρίων. Όλες οι ομάδες θα έχουν την συνεχή υποστήριξη από το ΕΙΠΑΚ, με περισσότερες από 100 ώρες σεμιναρίων και workshop, όπου θα διδάξουν καθηγητές πανεπιστημίων και αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο. Κάθε ομάδα φοιτητών θα πρέπει να απαρτίζεται από 4 έως 8 άτομα, ανάμεσα στα οποία πρέπει να υπάρχουν ένας αρχιτέκτονας, ένας πολιτικός και ένας μηχανολόγος.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρεις (3) μελέτες προς βράβευση. Τα βραβεία θα είναι 3.000, 2.000 και 1.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι καλύτερες προτάσεις θα παρουσιαστούν στο επόμενο πανελλήνιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων, ενώ το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού θα παρουσιαστεί στο επόμενο παγκόσμιο συνέδριο Παθητικών Κτιρίων. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Απριλίου.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο : https://eipak.org/passivehousecompetition2021

Πρακτική άσκηση φοιτητών στην ΕΥΔΑΠ

Screenshot_1

Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 20315/29.05.2019 Απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου και στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής πολιτικής, θα απασχολήσει κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2019 διακόσιους/σιες πενήντα (250) φοιτητές/τριες Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς), με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, ως εξής:

Continue reading

ΕΜΠ: Πρόταση για εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Αναδημοσιεύουμε ένα κάλεσμα για ανάληψη και εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στον τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ σχετικά με εφαρμογή μοντελοποίησης στον ταμιευτήρα Κρεμαστών, σε συνεργασία και με το πολυτεχνείο του Μονάχου.

Continue reading

Educational Trip 2017

picture3

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Educational Trip 2017 που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S.), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSAMIT), Georgia Tech (GTHS), UC San Diego (HSAUCSD) και Princeton (OPA).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

Ερωτηματολόγιο σχετικά με την πρακτική του Συνεπιβατισμού στην Ελλάδα

Στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, υλοποιείται προπτυχιακή διπλωματική εργασία από τον κ. Αλέξανδρο Λαμπαούνα που πραγματεύεται το καινοτόμο σύστημα του sharing economy (κοινής οικονομίας) στη χώρα μας, από την πτυχή των μεταφορών, μέσω της ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών που έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή διαθέσιμους οδηγούς με επιβάτες ύστερα από το αίτημα των δεύτερων. Continue reading

Διάλεξη του Δρ. Μηχανικού Δημήτρη Μπαϊρακτάρη στο ΕΜΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

 Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, 16:30

ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  – ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Σταθμός Μετρό ¨Μοναστηράκι¨

Δημήτρης Μπαϊρακτάρης,Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Περίληψη

Ο σταθμός του Μετρό ¨Μοναστηράκι¨ είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο υπόγειο έργο.  Περιλαμβάνει υπόγειες κτιριακές κατασκευές και μία ποικιλία σηράγγων που διαφέρουν ως προς το μέγεθος των διατομών τους καθώς και ως προς τις ιδιόμορφες μεθόδους διάνοιξης σε πολύ χαλαρό έδαφος.  Continue reading

9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών – πρώτη ανακοίνωση

screenshot_3

Η Εταιρεία Ερευνών Μεταλλικών Έργων (ΕΕΜΕ) σε συνεργασία µε το Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) διοργανώνουν 5-7 Οκτωβρίου 2017 στη Λάρισα το 9ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών.

Πατήστε εδώ για την πρώτη ανακοίνωση του συνεδρίου

Ενημερωτική εκδήλωση για το έργο Αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας

screenshot_2

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σχετικά με το έργο Αντλησοταμίευσης Αμφιλοχίας (Τρίτη 13/12/16).  Continue reading