Δράσεις

Eπίσκεψη σε εργοτάξιο της Αττικό Μετρό (Νίκαια)

Picture1

Η φοιτητική μας κοινότητα πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο εργοτάξιο της Αττικό Μετρό στη Νίκαια. Παράλληλα με την ξενάγησή μας στους χώρους του εργοταξίου, οι μηχανικοί της κοινοπραξίας μας ενημέρωσαν για την πρόοδο του έργου, την εξέλιξη των εργασιών, τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι (κυρίως γεωτεχνικού και δομοστατικού ενδιαφέροντος)  καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

DSC06917

Το εργοτάξιο βρίσκεται στην οδό Καρακουλουξή – Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Αγ. Νικολάου), στη Νίκαια. Μπορείτε να δείτε την ακριβή θέση του εργοταξίου μέσω του Google maps. Στην επίσκεψη συμμετείχαν 30 φοιτητές και νέοι μηχανικοί.

This slideshow requires JavaScript.

Workshop: «Γεωδαιτικές Εφαρμογές με GPS»

Screenshot_1

Η φοιτητική μας κοινότητα ScesinGreece διοργάνωσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τεχνική παρουσίαση με θέμα: «Γεωδαιτικές Εφαρμογές με χρήση GPS». Σκοπός της παρουσίασης ήταν η άμεση επαφή των φοιτητών με τους Δορυφορικούς Δέκτες GPS, η πληροφόρηση για τις πολύπλευρες δυνατότητες που προσφέρουν σε σχέση με τους γεωδαιτικούς σταθμούς καθώς και η ενημέρωσή τους για το πεδίο εφαρμογών που καλύπτουν στον τομέα της τοπογραφίας. Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες πρακτικής εφαρμογής των όσων άκουσαν σε πραγματικές συνθήκες πεδίου, πάντα με τη βοήθεια και την καθοδήγηση έμπειρων Μηχανικών και εξειδικευμένου προσωπικού.

Picture2

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά:

  • Τις βασικές αρχές λειτουργίας Δορυφορικών Δεκτών GPS & GLONASS
  • Τα πλεονεκτήματα της χρήσης Δορυφορικού Δέκτη κατά την τοπογραφική εργασία. Σύγκριση και διαφορές με τους Γεωδαιτικούς Σταθμούς: Πότε να προτιμήσω ποιο;
  • Το πρόβλημα του ορθομετρικού υψομέτρου
  • Από τη λειτουργία συστήματος (Base-Rover) στη λειτουργία ενός δέκτη με χρήση δικτύου Μόνιμων Σταθμών αναφοράς (Rover)

This slideshow requires JavaScript.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε εργασία αποτύπωσης και χάραξης με χρήση Rover παρουσιάζοντας παράλληλα τις λειτουργίες και τις δυνατότητες του λογισμικού του. Σκοπός της πρακτικής εφαρμογής ήταν η ολοκληρωμένη αντίληψη της χρήσης του δορυφορικού δέκτη αλλά και των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων κατά την διεξαγωγή της τοπογραφικής εργασίας με αυτόν.

Επίσης πραγματοποιήθηκε εργασία αποτύπωσης και με γεωδαιτικό σταθμό ώστε να δούμε στην πράξη τις διαφορές του σε σχέση με την εργασία αποτύπωσης με χρήση δορυφορικού δέκτη.

Επίσκεψη στο ΚΠΙΣΝ

Screenshot_4

Η φοιτητική μας κοινότητα διοργάνωσε επίσκεψη στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” (ΚΠΙΣΝ), ένα έργο του οποίου η κλίμακα, πολυπλοκότητα και ποιότητα είναι μοναδικά στην Ελλάδα. Αυτό το απέραντο εργοτάξιο έκτασης 170 στρεμμάτων αναμένεται σε λίγα χρόνια να μετατοπίσει το κέντρο βάρους της πολιτιστικής ζωής της πρωτεύουσας, μιας και θα στεγάσει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με την επίσκεψη αυτή, 75 φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την αποστολή του ΚΠΙΣΝ και τον σκοπό αυτού του μεγαλεπήβολου κατασκευαστικού σχεδίου. Ακόμα, με την βοήθεια και την καθοδήγηση των μηχανικών και του προσωπικού του εργοταξίου, προσφέρθηκε η δυνατότητα  ξενάγησης στο εργοτάξιο καθώς και ενημέρωσης για τις τεχνικές λεπτομέρειες κατασκευής του έργου, με παράλληλη πληροφόρηση για την πρόοδο και την εξέλιξή των εργασιών.

This slideshow requires JavaScript.

Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών

ScesinGreece Metaptuxiaka Patra Martios 2014 (teliko)

This slideshow requires JavaScript.

Facebook event

Ομιλητές:

– κ. Αθανάσιος Χασιακός, Αναπληρωτής Καθηγητής – Βιογραφικό
– κ. Ανδρέας Λαγγούσης, Λέκτορας – Βιογραφικό

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση, η πληροφόρηση και η βοήθεια των προπτυχιακών φοιτητών και των νέων μηχανικών κατά τη διαδικασία επιλογής του κατάλληλου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών γι’αυτούς.

Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε καλύτερο τρόπο για να γίνει αυτό πέρα από την άμεση επικοινωνία και επαφή των φοιτητών με σημαντικούς ανθρώπους και επιστήμονες, όπως τον Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, τον κ. Χασιακό και τον κ. Λαγγούση, διδάκτορα ενός από τα κορυφαία Τεχνολογικά Ιδρύματα παγκοσμίως, αυτό του ΜΙΤ, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα χάρη στην εμπειρία τους να προσφέρουν πολύτιμη πληροφόρηση στους νέους υποψηφίους σε θέματα σχετικά με τις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Χασιακό και τον κ. Λαγγούση για την άμεση και θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση ως κύριοι ομιλητές, το “The Civil Times, Πατρών” για την υποστήριξή που μας παρείχε και τους περισσότερους από 300 φοιτητές που παραβρέθηκαν στην ημερίδα!

~ Η ομάδα του ScesinGreece