Ένα γράμμα για τον δάσκαλό μας

H θλίψη του πρόωρου και άδικου θανάτου του πολυαγαπημένου μας Καθηγητή Μαθιού Καρλαύτη είναι τεράστια. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θα επιλέξουμε να μιλάμε στον ενικό για το Μαθιό γιατί έτσι μας συμπεριφερόταν, σαν ένας φίλος που ήθελε να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του.  

Μαθιέ πέτυχες να είσαι πρωταγωνιστής των εξελίξεων παρά τη μικρή σου ηλικία του και -προς τιμήν σου- αυτό δεν σε απομάκρυνε από εμάς. Μαθιέ ήσουν πάντα δίπλα μας με μεγάλη προθυμία. Όλοι μας βλέπαμε στο προσωπό σου λίγο από την επιτυχία που θα θέλαμε. Για όλους εμάς αντιπροσώπευες ένα πανεπιστήμιο που θα θέλαμε, μια ολόκληρη νοοτροπία. Δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε σε αυτή την τραγική απώλεια. Θα είμαστε πάντα περήφανοι που σε γνωρίσαμε, που μάθαμε πως είναι να πετυχαίνεις και μαζί σου να πετυχαίνει η Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, να πετυχαίνει το ΕΜΠ, να πετυχαίνει η ζωή. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη στην οικογένειά σου.

Καλό Ταξίδι Δάσκαλε…
Για όλα όσα μας ενέπνευσες…
Για όλα όσα μας δίδαξες…
Για όλα όσα ήσουν ικανός να πετύχεις…

Ο φοιτητής σου,
Χάρης Πατούνης

 


* Ο Ματθαίος Καρλαύτης, Καθηγητής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, έφυγε πρόωρα από κοντά μας την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014.